Over Purpl3

Mijn naam is Arnoud Kok. Sinds 2015 ben ik gecertificeerd (extern) vertrouwenspersoon. Daarnaast heb ik ruim 18 jaar ervaring in het (speciaal) onderwijs als docent bewegingsonderwijs.

Purpl3 is opgericht in 2020. In de periode tot nu heb ik me ontwikkeld tot een een veelzijdig (extern) vertrouwenspersoon bij tientallen organisaties. Ook leid ik nieuwe vertrouwenspersonen tijdens een geaccrediteerde opleiding.

Purpl3 wil staan voor een betekenisvolle verbinding, zowel met de organisatie als met de melder. Daarbij staat de kleur paars voor verzoening en verbinding. Het getal 3 symboliseert een liggend 💜 en drukt vriendschap, vrede en gerechtigheid uit.

Purpl3 streeft naar verbindingen met wederzijdse groei, betekenis en waarde.

Het streven naar verbinding komt zowel in mijn werk als docent, als in mijn werk als vertrouwenspersoon naar voren. Het speciaal onderwijs vraagt niet alleen groei en ontwikkeling van de leerling, maar ook van mij. Dat geeft extra waarde en betekenis aan het speciaal onderwijs in het algemeen en als docent bewegingsonderwijs in het bijzonder. Immers, de leerlingen treffen elkaar tijdens bewegingsonderwijs in een vrije situatie. Dit vraagt andere voorwaarden dan in de klas.

Het boeiende aan het werk als vertrouwenspersoon is, dat ik mensen kan ondersteunen op een moment dat zij weerstand ervaren in hun welzijn en ontwikkeling.

De energie die dat oplevert motiveert me om net dat stapje extra te doen, zodat processen in beweging komen.

%d bloggers liken dit: